Sørjeteen er et fint utsiktsområde i sentrum av Tromsø som fortjener fornyelse. Tromsø Havn inngikk derfor tidligere i sommer en avtale med kunstneren Chris Reddy om utsmykking av fasaden på det gamle fryselagret.

Vi synes det er en god start å by på kunstopplevelser for å framheve både kunst og området for byens befolkning og turister, sier Carina Johansen, eiendomskonsulent i Tromsø Havn.

De siste ukene har kunstneren forandret fasaden med 8 farger i ulike mønster. Jeg liker inkakunsten, aztekernes kunst og indiske, kinesiske og arabiske tegn og tegninger. Det blir så konkret, samtidig som det er veldig abstrakt, sier Chris Reddy.

Kunstneren tegner det han har sett og opplevd. Reddy har aldri en tanke om hva det skal bli og redigerer heller aldri streken. Det gamle fryselagret er det største «lerretet» kunstneren noen gang har hatt.

Jeg må bruke hele kroppen når jeg arbeider, forteller Reddy.

Han har gått til innkjøp av ei industrisprøyte og leid en lift. Leietakerene i bygget har også vært svært behjelpelige i forhold til å legge til rette for kunstneren.

Så langt har det gått med 240 liter maling til det fargerike bygget som skal være ferdig i løpet av august.

Det er fantastisk å få lov å være med på å sette mitt preg på hjembyen min som jeg er så glad i. Jeg håper tegningene blir til inspirasjon for alle typer mennesker, avslutter Reddy.

CHRIS REDDY

Chris Reddy startet med graffiti da han var 14 år. Kunstneren er nå blitt 45 år og elsker fortsatt å tegne. Reddy er vokst opp i Tromsø, men bor og arbeider nå Oslo.

Besøk kunstnerens nettside: reddymade.com