– Vi takker for tålmodigheten, og håper passasjerene blir fornøyde med at det nå blir enklere å komme seg til og fra hurtigbåtene, særlig for de som har mye bagasje, barnevogn eller rullestol. Den nye «tuben» har to rulletrapper, vanlig trapp og heis. Den gamle løsningen fungerte ikke, og det ble nødvendig å bygge om. I utformingen av nybygget, har vi hatt et tett og godt samarbeid med Troms fylkeskommune og Troms fylkestrafikk, og med Peab Bjørn Bygg som har levert på tid, kostnad og kvalitet, sier havnedirektør Jørn-Even Hanssen i Tromsø Havn.

Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo og havnedirektør Jørn-Even Hanssen sto for den offisielle åpningen fredag 3. januar kl. 1300. Byggeriet har kostet 23 millioner kroner, Troms fylke har gitt tilskudd på 10 millioner, resten dekkes av Tromsø Havn.

Det siste som gjenstår er å fjerne den gamle trappa inne i terminalen og støpe igjen gulvet for å få større og bedre venteareal til passasjerene. Arbeidet starter opp allerede 6. januar. For å gjøre arbeidet så raskt som mulig vil det bli jobbet i to skift. Arbeidsområdet inne i terminalen vil bli bygget inn og isolert for å begrense støy og støv.

– Det blir trangt med plass i en periode på inntil 8 uker og det kommer til å bli en krevende logistikk for de reisende. Vi vil på forhånd beklage ulempene, men kan forsikre alle at vi gjør vårt ytterste for å få på plass en moderne og kundevennlig terminal, avslutter havnedirektøren.