I havna har det vært stor aktivitet i år og sommermånedene er intet unntak. Vi har nesten daglig cruiseskip til kai, varer skal inn og ut av havneområdene og det er byggeaktivitet på Prostneset og nord i Breivika.

Anerkjent cruisedestinasjon
Torsdag 22. juni døpte Viking Cruises sitt nyeste skip «Viking Sky» i Tromsø. Å bli valgt til en slik begivenhet er den største anerkjennelsen cruisedestinasjonen Tromsø kan få. Totalt i år er det innmeldt 101 cruiseanløp og vi forventer rundt 120.000 cruisepassasjerer. Det er 7 cruiseskip som besøker byen for første gang i år. Årets største skip er «MSC Preziosa» som har kapasitet til 4.345 passasjerer ombord.

Prostneset tar form
Byggene på Prostneset begynner å ta form. Fasadeplater er montert på store deler av bygningene og vi begynner å få et inntrykk av hvordan det blir. Våren 2018 åpnes nye Prostneset. Her vil du finne butikker, restauranter, kafeer og turistinformasjon. Den nye terminalen vil styrke Tromsø som knutepunkt for hele regionen med tilbud til både reisende og byens befolkning.

Det vil være full byggeaktivitet på Prostneset i hele sommer. Arbeidstidene vil være mandag til fredag 07.00 – 19.30 og lørdag 08.00 – 16.00.

En av Norges største fiskerihavner
For å styrke Tromsøs posisjon som en av Norges største fiskerihavner utvikler vi Breivika nord. Byggetrinn 2 av ei totalt 200 meter lang kai avsluttes i oktober. Detaljreguleringsplanen for området skal behandles av kommunestyret i løpet av høsten.

Ulike aktiviteter på Grøtsund
På Grøtsund havn- og industriområde pågår det for tiden produksjon av merder. Etter et 11 måneders langt opphold forlot den flytende boligriggen «Floatel Superior» Grøtsund i mai. Riggen kjøpte tjenester av flere lokale bedrifter og var svært fornøyd med oppholdet i Tromsø.

 

Det er også et yrende liv ved våre gjestebrygger og småbåtplasser i indre havn. Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!

Med vennlig hilsen
Halvar Pettersen, havnedirektør