Restauranten Du Verden etablerer seg på Tromsø Havn Prostneset.

Les pressemeldingen fra Du Verden.

Et lite stykke Lofoten kommer til Tromsø:

Etablerer Du Verden-
restaurant på Prostneset

Store glassflater, flott utsikt, nærhet til havet og solvendt uteservering. Viktige elementer som Lasse Bjørback og Kristine Andreassen tar med seg fra suksess-restauranten Du Verden i Svolvær når de de etablerer Du Verden Tromsø.

Så viktig er det med nærhet til havet og solrik uteservering, at restaurantparet har sagt nei til å etablere Du Verden på steder hvor disse «kravene» ikke har latt seg innfri.

– Vi har faktisk hatt forespørsler om å etablere Du Verden i spennende byer, men sagt nei fordi lokalene har hatt en beliggenhet uten nærhet til havet og mulighet for uteservering på solsiden, sier Lasse Bjørback og legger til.

– I Lofoten sier vi «havet», andre steder er det kanskje mer riktig å si «sjøen»; nærhet til sjøen. Men vi har tross alt levd av det havet har gitt oss i over 1.000 år, ler lofotingen.

Sammen med samboer Kristine Andreassen eier han Bjørback Holding, som står bak Du Verden i Svolvær. Du Verden er nærmest blitt et begrep og et sted du  innom når Svolvær besøkes. I Lofot-hovedstaden ligger restauranten på kaikanten, med Torget og hurtigrutekaia som nærmeste nabo.

  • Også i Tromsø vil du kunne se hurtigruta komme og gå fra Du Verden. Restauranten åpner 22. september i Solsiden-bygget på taket av den nye havneterminalen på Prostneset.

– Det er snart to år siden vi mottok forespørselen om å etablere oss i Tromsø. Når sant skal sies, følte vi ikke at vi hadde kapasitet. Vi stod midt i gjenoppbyggingen av Du Verden i Svolvær etter en stor vannlekkasje i Lofothavn etter ombyggingsarbeider i etasjen over, forteller Bjørback.

Driften på Du Verden kom seg raskt på sporet igjen etter re-åpningen, og paret tok etter hvert turen til Tromsø for å vurdere henvendelsen nærmere.

– Da vi kom inn og fikk se lokalene, sa det bare «pang!». Vi så med en gang muligheten for å skape en restaurant lik den vi har i Svolvær. Store vinduer, utsikt mot Ishavskatedralen, Fjellheisen og flott, nordnorsk natur med hav og fjell og et stort solvendt uteområde, sier Kristine Andreassen.

– I mellomtiden fikk vi, utrolig nok en ny lekkasje «fra oven» i bygget hvor Du Verden er i Svolvær, men da var avtalen om å leie lokalene i Tromsø inngått – heldigvis. Vi har på sett og vis fått erfaring i å bygge og åpne restaurant, ler paret som gleder seg stort til å komme i gang i Tromsø.

  • Restauranten på terminaltaket bygges opp som Du Verden i Svolvær. Både interiør og meny blir likt.

– Gjestene våre vil kjenne seg igjen om de kommer til oss i Svolvær eller Tromsø. Vi føler vi har truffet godt med vårt konsept, og har tro på at det skal fungere også i Tromsø, sier paret.

  • Du Verden vil ikke settes i bås. Konseptet favner bredt og alle skal føle seg velkommen i ulike settinger.

– Den ene gangen kan du komme med forretningsforbindelser, spise god mat og drikke dyr vin. Neste gang kan du komme med vennegjengen eller familien – og du vil finne et utvalg på menyen som imøtekommer de ulike settingene. Vi tar med oss både a la carte, kakebord og sushi fra Svolvær. For oss er det viktig at både barnefamilien og de ved businessbordet blir tatt godt imot som de ulike gjestene de er – gjerne samtidig, forklarer Lasse Bjørback.

Salgs- og markedsansvarlig Heidi Johnsen i Tromsø Havn/Prostneset er svært tilfreds med det nye restauranttilskuddet.

– Du Verden er bygd opp som en helhetlig merkevare med nordnorsk opphav: Lokal mat, lokale tradisjoner presentert med et internasjonalt tilsnitt. Vi tror at både lokalbefolkningen og tilreisende har noe å glede seg til når Du Verden åpner med den fantastiske beliggenheten, sier Johnsen.

  • I Svolvær består gjestene av en miks av fastboende og tilreisende/turister.

– Dette varierer med sesongene, men vi er veldig opptatt av at vi først og fremst er til for lokalbefolkningen. De er de som spiser fiskegrateng hos oss på hverdagen og kommer på afterwork når arbeidsuka avsluttes. At Tromsø og Svolvær har til dels motstående sesonger, sommer/vinter, ser vi på som en fordel i arbeidet med å utvikle restaurantene videre, sier Bjørback.

Verken han eller samboer Kristine avviser tanken på Du Verden-restauranter flere steder.

– Men da må beliggenheten være «på plass», slår de fast.

  • Du Verden Tromsø åpner dørene 22. september. Det vil allerede nå åpnes for bordbestillinger, samt at personer som vil jobbe i restauranten kan komme i kontakt med restaurantparet.
  • Allerede 22. juni, tre måneder før åpningen, vil det være mulig å få «en smak av Lofoten» i Nordens Paris. Du Verden skal levere middagen under åpningen av havneterminalen, og håper også å få til et opplegg med servering av smakebiter fra menyen til Tromsø-folket denne fredagen.

BILDER: 

Samboerparet Kristine Andreassen og Lasse Bjørback på kaia utenfor Du Verden i Svolvær. Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media

Slik blir utsikten fra Du Verden-restauranten i Tromsø. Fotomontasje: Aurora Borealis Multimedia

KONTAKTPERSONER:
Lasse Bjørback, Du Verden: 908 71 295
Heidi Johnsen, Tromsø Havn/Prostneset: 934 19 656